Coaching met paarden

 

 

(Systemisch) paardencoachen 

Coachen met paarden is: meer ervaren en voelen en minder praten. Het paard geeft hierbij directe feedback. Wij leven in een 'praatmaatschappij' terwijl 90% van de communicatie non-verbaal is.

Een coachingssessie met een paard is een ontdekkingsreis die nieuwe en vaak verrassende inzichten geeft. Het paard reageert namelijk op de innerlijke bewegingen van de deelnemer en niet zozeer op uiterlijk vertoon. Het mooiste is als beiden congruent zijn of worden aan elkaar want dan ben je authentiek.

 

Systemisch paardencoachen houdt in dat de coach je ingebrachte vraag ook in een ruimer perspectief bekijkt. Iedereen maakt onlosmakelijk deel uit van een groter systeem (gezin, familie, team)ongeacht in welke mate je je daarmee verbonden voelt. De plek die je hierin inneemt (bewust of onbewust) kan van veel meer invloed zijn op je functioneren dan je in eerste instantie misschien denkt. Het is daarom zinvol dat een coach ook dit aspect meeneemt en de vraag dus ook zo nodig in een systemisch perspectief plaatst. Omdat een paard van nature ook onlosmakelijk onderdeel is van een systeem, namelijk de kudde, kan hij hierover veel informatie geven. Het paard gaat op het moment dat de coaching start, als het ware een "minikudde"aan met de deelnemer en de coach.

Werkwijze:

 Een paardencoaching is een krachtige impuls om beperkende patronen te doorbreken en je kunt ook oefenen met nieuw gedrag want het paard geeft je directe feedback. Vervolgens kunnen nieuw gedrag en nieuwe inzichten worden geintegreerd en kan een transfer gemaakt worden naar het dagelijks leven of de werkvloer.

.

 

Mogelijke thema's:

-          natuurlijke kracht

-        de rust in mezelf

-        eigen grenzen

-          leiderschapsontwikkeling

-          blokkades en/of vastgelopen emoties

            -          positiebepaling

 

Voor meer informatie, neem contact op via de contactpersoon (zie contactinformatie).

 

 

"Sinds ik mezelf niet meer zoek, leid ik het gelukkigste leven wat maar mogelijk is"