Over Equivitae Alma van de Peppel

 

Vitae

Vitae  betekent "leven".

Equivitae is een initiatief van Alma van de Peppel - van Ramshorst

 

Alma van de Peppel-van Ramshorst (1972) is opgegroeid met de liefde voor paarden. Paarden hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in haar leven. Alma woont samen met haar partner en twee dochters in Voorthuizen. 

Alma heeft de opleiding HBO verpleegkunde te Ede doorlopen. Zij is afgestudeerd in 1996 en daarna gewerkt op afdelingen voor diagnostiek en kortdurende behandeling binnen de reguliere GGZ. Naast het werken met paarden, is zij nog steeds werkzaam als verpleegkundige binnen de GGZ.

Ook heeft zij ervaring opgedaan in het geven van trainingen en begeleiden van groepen binnen de GGZ.

De afgelopen vier jaar heeft zij kennis en ervaring opgedaan op het gebied van therapie met paarden (opleiding equitherapie) en systemisch paardencoaching (opleiding systemisch paardencoachen, bij Bureau Wind).

 

"Het werken met paarden blijft een boeiend vak, wat iedere keer weer wordt bevestigd door de deelnemer(s) zelf door wat het hun toevoegt"

 

De betekenis van equivitae

 

Vitae betekent "leven"en is de naam van het paard (foto links) waar het allemaal mee begonnen is. Zij is ons vier jaar geleden geschonken door serviceclub "De Lions" ten behoeve van het therapeutisch werken met paarden. Vanwege haar gevoelig temperament bleek zij als geen ander mensen te kunnen spiegelen in hun kwaliteiten. "Equi" is een afgeleide van equus, latijns voor paard en betekent tevens "toegang tot".

 

Visie:

Het werk van Equivitae is gericht op de gezonde balans tussen lichaam en geest. De nadruk wordt gelegd op wie je bent met je persoonlijke kwaliteiten en talenten en datgene wat je van daaruit in relatie tot een ander kunt betekenen.

 

Missie:

Equivitae wil mensen laten kennismaken met de heilzame werking op lichaam en geest die uitgaat van paarden. De omgang met paarden levert een bijzondere bijdrage aan iedereen die op een lichaamsgerichte manier zichzelf wil ontwikkelen.

 

    

       "Volg het spoor van je verlangen"