Werken met paarden

 

Werken met paarden

 

Het unieke van paarden

Een paard oordeelt niet, geeft niet om uiterlijk vertoon en leeft in het hier-en-nu. Paarden communiceren op een heldere en eerlijke manier en dat schept vertrouwen en respect: een ideale basis om te werken aan ontwikkeling en versterking van jezelf.

 

Het ervaringsgerichte karakter van het werken met paarden is een krachtige manier om inzicht in jezelf of groepen te vergroten. Het biedt inzicht en nieuwe inspiratie, energie en beweging zowel voor jezelf, als ook in relatie met anderen.

 

Een paard is vele malen sensitiever dan de mens, voelt aan wat jij bedoelt en reageert hierop. Dat voelt goed, zonder dat daar woorden voor gebruikt hoeven te worden. Daarnaast kan een paard niet voor de gek gehouden worden en kan hij snel maar integer inspelen op (soms verborgen) behoeften van een deelnemer. Dat is ook precies de essentie van deze vorm van coaching. Een paard komt vaak in de eerste sessie al tot de kern.

In beweging komen

 

Een belangrijke waarde in het werken met paarden is "het in beweging komen". Beweging geeft beweging. Wat communiceer je, welke energie straal je uit (je toonzetting) en hoe reageert het paard hierop. Bewustwording hiervan en expirimenteren hiermee maakt dat je (meer) in contact komt met jezelf (balans hoofd-hart). Hierdoor kun je meer flow ervaren en kan je energie vrij stromen en ten goede komen aan jezelf en de ander.  

 

 

 

" Kom in beweging. Jezelf kunnen vergeten, is de allergrootste genade!"