Tarieven en Vergoedingen

Ben je geïnteresseerd? Bel of kom langs voor een kosteloze en vrijblijvende kennismaking.
 

In een uitgebreid telefoongesprek bespreken we je vraag en of mijn aanbod daarbij passend is.

Geef je de voorkeur aan face-to-face kennismaken dan kan dat ook. Je bent welkom op de locatie om de paarden en mij te ontmoeten.

 

Vergoedingen zijn bijna altijd mogelijk!

De vergoedingen vanuit de aanvullende verzekeringen zijn vaak €40,00 tot soms wel €60,00 euro per sessie en €200-€600 euro per jaar of meer. Klik hier om een vergoedingenoverzicht van 2023 te bekijken.

Individuele therapie is vrijgesteld van BTW.

Alle sessies bij mij kunnen vergoed worden door de meeste zorgverzekeraars vanuit de alternatieve geneeswijzen.

Alle tarieven zijn vindbaar op de pagina's waar mijn diensten staan beschreven.

 

Psychosociale therapie zonder paarden? 

Ben je geïnteresseerd in gesprekken of familieopstellingen zonder paarden? De kosten hiervoor zijn €85,00 per uur.  

 

Vergoedingsmogelijkheden:

  • Zorgverzekeraar: Equivitae is geregistreerd bij het NFG in de vakgroep VPMW en de koepelorganisatie RBCZ. Afhankelijk van je afgesloten ziektekostenverzekering worden de behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed. Bijna altijd vanuit de aanvullende verzekering. Vergoedingen van complementaire psychosociale hulpverlening vinden plaats vanuit de aanvullende verzekering en vallen onder alternatieve zorg. Klik hier om een vergoedingenoverzicht van 2022 te bekijken.
  • Coulance-regeling: Wanneer u de therapie niet vergoed krijgt, kunt u een coulanceverzoek doen bij uw zorgverzekeraar. Hiervoor is een standaard formulier verkrijgbaar bij uw eigen zorgverzekeraar waarin u uitlegt waarom u voor deze behandeling hebt gekozen. Het gebeurt regelmatig dat facturen dan alsnog (gedeeltelijk) vergoed worden. 
  • Werkgever: werkgevers zijn in toenemende mate bereid om de kosten van een coaching voor hun werknemers te vergoeden om zo onder meer hun inzetbaarheid te behouden en hun werktevredenheid te vergroten. Vraag je werkgever of er budget beschikbaar is voor coaching/opleiding.
  • Arbodienst of bedrijfsarts: in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter. Het gaat dan meestal om coaching in het kader van loopbaanbegeleiding, competentieontwikkeling, voorkomen en hanteren van conflicten en herstel of preventie van ziekteverzuim. Informeer bij uw werkgever, personeelszaken, de arbodienst of de bedrijfsarts naar de mogelijkheden
  • Persoonsgebonden budget: er zijn ook vergoedingsmogelijkheden vanuit een PGB. Om in aanmerking te komen voor een PGB moet er een indicatie gesteld worden door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Meer informatie hierover kan je opvragen bij het CIZ in uw regio.

 

Heb je weinig geld te besteden en geen vergoedingsmogelijkheden:

  • Op basis van dana: lukt het financieel niet om de vraagprijs voor mijn diensten te bekostigen en kun je op grond van alle bovenstaande mogelijkheden geen aanspraak op een vergoeding maken, dan werk ik op basis van dana voor wat betreft de paardencoaching. Dana betekent dat je geeft wat je kwijt kunt en wat je het waard is of als je dat wilt, kan je 'iets' ruilen door middel van een 'dienst' terug te geven. 

paardencoaching